روشهای تخصصی ترمیم و تعمیر بتن را میتوان به عنوان راهکاری قابل اطمینان جهت مقاومسازی انواع ساختمانها شامل ساختمانهای تجاری، عمومی، مسکونی و حتی بناهای تاریخی و در نتیجه بازگرداندن عملکرد آن ها به سطح استاندارد به کار برد.
تخریب و آسیبدیدگی بتن یکی از مشکلات رایج زیر ساختهای حمل و نقل از جمله انواع پلهای بتنی در طی سالیان گذشته بوده است. با استفاده از راهکارهای ترمیم بتن ما از جمله تزریق در ترک و استفاده از کامپوزیتهای FRP و FRCM میتوان بتن آسیب دیده را ترمیم و از آسیب دیدن بتن در آینده جلوگیری کرد.
در طی دهههای گذشته سرویسدهی بی وقفه و مداوم المانهای سازهای در حوزه آب و فاضلاب منجر به آسیبدیدگی بتن شده که این امر یکپارچگی سازهای آن ها را به مخاطره انداخته است. روشهای مورد استفاده در تکنوپل جهت ترمیم و رفع آسیبدیدگی بتن میتواند به عنوان راهکار قابل اطمینان و اقتصادی جهت بهسازی و مقاوم سازی المانها و سازههای بتنی آسیب دیده در این نوع سازهها مورد استفاده قرار گیرد.
مساله تخریب و آسیب در بتن یکی از مهمترین مشکلات موجود در سازهها و تاسیسات واقع در مناطق صنعتی همچون نفت، گاز و پتروشیمی است. مساله آسیبدیدگی بتن همچون ترک خوردگی و خوردگی بر عملکرد تجهیزات صنعتی تاثیر گذاشته و در نتیجه صاحبان صنایع میبایست میلیونها دلار در سال صرف ترمیم، بهسازی و مقاومسازی آنها بکنند. به همین علت مقاومسازی تکنوپل راهکارهای با طول سرویس دهی بلند مدتی را جهت بازگرداندن ظرفیت سروی دهی سازههای صنعتی آسیب دیده از جنس بتن و کاهش هزینههای تعمیر و بازسازی آنها ارائه میدهد.
انتخاب روشهای و مصالح مناسب جهت ترمیم و بهسازی سازههای دریایی از جنس بتن یکی از چالش برانگیزترین جنبههای مقاومسازی سازهای است. روشهای پیشنهادی ترمیم بتن جهت استفاده در سازههای دریایی نیازمند مقاوم سازی و بهسازی بسیار ایده آل است.
سیستم کامپوزیت FRP شامل طیف گستردهای از الیاف کربن و شیشه تقویت کننده با استحکام بالا و رزین اشباع متناسب با الیاف است.
آسیبهای وارد شده به سازههای بتن آرمه به دلیل عواملی همچون خوردگی میلگردها و افزایش مداوم بار سرویس سازهها (به عنوان مثال افزایش بار ناشی از ترافیک بر روی پل ها)، موجب شده است که بعضی از المانهای سازهای بتنی همانند تیرها، ستونها و دالها نیاز به تعمیر یا تقویت داشته باشند. به همین منظور و برای تعمیر و تقویت این اعضا روشها مختلفی وجود دارد.
ورقههای FRP با اتصال و پیوند خارجی در حال حاضر در سراسر دنیا برای ترمیم و تقویت المان های سازهی بتنی استفاده میشود. روش مقاومسازی با کامپوزیت تقویت شده با فیبر (FRP) به صورت خارجی به صورت چشمگیری مورد توجه جامعه مهندسین عمران گردیده است. مواد کامپوزیتی frp به دلیل داشتن مقاومت و استحکام بالا و همچنین سهولت نصب در مقایسه با سایر مواد و مصالح تقویت کننده ، مورد توجه جامعه کنونی بشر قرار گرفته است.
کامپوزیت FRCM عبارت است از ماتری سیمانی تقویت شده با الیاف. در این روش از شبکه های الیاف کربن و بر بستر ماتریس سیمانی با مقاومت بالا به منظور تقویت و استحکام سازههای بتنی و بنایی استفاده میشود.
راهکارهای ترمیم مبتنی بر تزریق رویکردی جدیدی برای بازگرداندن استحکام سازهای بتنهای آسیب دیده فراهم ساخته است. این سیستم از رزین های کارآمد با چسبندگی سریع استفاده میکند که به وسیله پمپ به داخل ترکهای بتن تزریق میشود.
ترک در سازههای بتنی را اغلب میتوان با استفاده از تزریق رزین با ویسکوزیته کم، که تحت فشار کنترل شده تزریق میشود ترمیم کرد. این روش ترمیم با ایجاد یک پیوند مکانیکی یکپارچگی سازه را بازیابی مینماید. ترکها بر اثر تکان خوردن و جابجایی و یا فقدان پوشش محافظ بر روی بتن و آجرکاری و سنگ تراشی ایجاد میشود. روش و تکنیک دقیق تعمیر به ویژگی و شرایط خاص پروژه و مشکلات سازهای بستگی داشته و با یکدیگر متفاوت است.
به طور کلی برای ترک های ۵۰۰ میکرون تا چهار میلی متر از مایع تیکسوتروپیک با ویکستوزیته پایین استفاده میشود. رفتار تیکسوتروپیک رزین تضمین میکند که رزین تزریق شده قبل از گیرش اولیه از محل تزریق ناحیه ترک خورده خشک نشود، اما ویسکوزیته رزین برای تزریق در ترکهای با عرض بسیار کم به اندازه کافی کم است.
مجریان اسکان هزاره سوم
سقف روف فرم
ستبران طرح هزاره سوم
سازههای رویایی هزاره سوم
مجله سازیران
طرح ماندگار هزاره سوم
نشر علم عمران
سازههای آرمانی هزاره سوم